Élet-Stílus

Őrült módjára költekeznek a futballklubok

Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke szerint egyelőre semmi jele annak, hogy a klubok igyekeznének tartani magukat az UEFA gazdasági stabilitásra vonatkozó iránymutatásához.

„Mindenki a pénzügyi fair playről beszél, közben pedig mint az őrültek, úgy költekeznek, beleértve bennünket is…” – fakadt ki kedden Adriano Galliani, a milánói egylet elöljárója, példaként említve, hogy az angol Chelsea egymaga 80 millió eurónak megfelelő összeget költött Fernando Torres és David Luiz megvásárlására a januári átigazolási piacon.

A Milan is bevásárolt (Antonio Cassano, Urby Emanuelson, Mark van Bommel, Didac Vila, Nicola Legrottaglie), de a másik milánói klub, az Internazionale (Giampaolo Pazzini, Andrea Ranocchia, Houssine Kharja, Nagamoto Juto) és a Juventus (Andrea Barzagli, Alessandro Matri, Luca Toni) sem spórolt a télen.

Az UEFA végrehajtó bizottsága tavaly májusban fogadta el azt az irányelvet, melynek értelmében a klubok nem költhetnek többet, mint amennyit „megtermelnek”. Ha mégis így járnak el, veszélyeztetik szereplésüket az európai kupák. Az átállásra hagyott időt a kontinentális szövetség, az első szankciókat a 2014/2015-ös idényre vonatkozóan helyezte kilátásba. Ennek megfelelően a klubok egy része még egyáltalán nem kapkod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik