Élet-Stílus

Mocsai: mi voltunk a meglepetéscsapat

A szövetségi kapitány szerint a magyar kézilabda presztízse volt a tét a vb-n, amelynek az egyik meglepetéscsapata volt a „szerethető" magyar válogatott.

Mocsai Lajos elmondta: december 20-tól nagyon sokat dolgozott a válogatott, melynek játékával elégedett volt a svédországi vb-n, és amely végül „szerethető csapattá” vált.

A szövetségi kapitány szerint a magyar együttes – amely a hetedik, még éppen olimpiai selejtezőt érő helyen zárt – a vb egyik meglepetéscsapata volt. Mocsai némi önkritikát gyakorolva ugyanakkor megjegyezte, elkövetett egy hibát, mégpedig azt, hogy nem tudta a csapatot a rajt előtt három nappal kivinni a világbajnokságra, ebből adódóan az első, Izland elleni találkozót közvetlenül a fárasztó utazás után kellett megvívniuk.

Mocsai Lajos – aki az MKB Veszprém edzője is egyben – emlékeztetett a vb-re való kijutás kiharcolására a Veszprém Arénában a szlovén válogatott ellen.

Úgy véli, hogy a siker másutt, más közegben nem jött volna össze, hiszen akkor – miután kiderült, hogy egy erősebb gárdával szemben kell a vb-re kijutni – „sok jelentkező sem volt a kapitányi posztra”.

Az 56 esztendős szakember szerint akkor sikerült pontot tenni arra a több éves folyamatra, amely után – a Veszprém vezetőivel egyeztetve a klub és a válogatott programját – elindulhatott egy „új szemlélet és új időszámítás” a közös munkavégzésben.

A szövetségi kapitány a világbajnoksággal kapcsolatban még elmondta, a hetedik hely kifejezetten jónak mondható, s a csapat kreativitásban, dinamikában sokat fejlődött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik