Élet-Stílus

Gól a kapu mögül – videó

A brazilok kispályás labdarúgócsillaga, Falcao is képes hasonló trükkre, mint „nagypályás" honfitársa, Ronaldinho.

A Barcelona és az AC Milan korábbi csillaga, a nemrég Brazíliába, a Flamengóhoz hazatért Ronaldinho különböző trükkjei rendkívül népszerűek az internetezők körében. Kiváltképp azt a rövid filmjét nézték „rongyosra”, amelyiken a kapu mögül pörgeti a labdát a hálóba. Közben pedig úgy tesz, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga – pedig nem az.

Ugyanakkor nem csak ő képes ilyesmire. Falcao, a világ egyik, hanem a legjobb fusalosa is készíttetett magáról egy olyan videót, amelyen a kapu mögül kanyarítja a labdát a hálóba. A 33 éves játékos nem először varázsol, fejelt már úgy gólt, hogy előtte a sarkával felpörgetett labda átszállt a kifutó kapuson, de előfordult, hogy a saját térfeléről emelt a kapuba, kihasználva, hogy az ellenfél kapusa előre kalandozott.

Falcao technikai képzettsége páratlan, a bal lába pedig maga az életveszély. Másfélszer annyi gólt lőtt brazil színekben, mint ahány válogatott találkozón pályára lépett.

A 2004-es világbajnokságon 13 találattal a torna gólkirálya volt, bár ez négy évvel később nem jött össze neki, 15 góllal csak második volt a hazai rendezésű seregszemlén, viszont őt választották meg a vb legjobb játékosának, s nem mellékesen világbajnok lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik