Élet-Stílus

Még nem mer örülni a magyar autópiac

Negyedével növekedtek az újautó-eladások. Kellő óvatossággal értékeli az eredményeket a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

A 2010-es évhez képest pozitív irányba mozdult el az értékesítés januárban – értékeli az elmúlt hónapot közleményében a MGE – hozzátéve, hogy előrejelzéseik alapján várhatóan az egész évben jobban fog menni a piac az előző évinél.

A szervezet a januári számok tükrében jelzi azt is, hogy az még messze nem éri el a 2009. évi azonos havi mennyiséget az eladás. A gazdasági és jogi környezet egyelőre még nem változott érzékelhetően és az év elején jelzett pozitív hatások (alacsonyabb SZJA, társasági adó és a flotta cserék várható növekedése) valószínűleg később jelentkeznek – teszik hozzá a kimutatást elemezve.

Valami megmozdulhat(forrás: Data House Kft.)

Valami megmozdulhat (forrás: Data House Kft.)

A januári jelentésből látszik, hogy még mindig a céges vásárlások tartják a piacot életben, a Ford, Opel és Skoda hármassal az élmezőnyben. A márkák mind 10 százalék felett tudtak növekedni, és hasonlóan kiemelkedő hónapot tudhat maga mögött a Renault, szintén 10 százalékos forgalomnövekedéssel. Ha a modelleket vizsgáljuk, a legnépszerűbbek: a Focus, az Octavia, az Astra majd a Fluence.

Az abszolút számokban még mindig alacsony új gépjármű értékesítési piac miatt mindazonáltal úgy véli a szervezet, hogy a javító és szolgáltató ágazatokban lehet a tartalékokat megtalálnia az autópiac szereplőinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik