Élet-Stílus

Lehull a lepel Grosics Gyula titkáról

Jövő hétfőn, a Millenáris Parkban lesz majd a díszvetítése az Aranycsapat labdarúgójáról, Grosics Gyuláról szóló dokumentumfilmnek, amelyből kiderül, mitől vált legendává a kiváló kapus.

Kálomista Gábor producer szerint amellett, hogy kiderül, mitől is vált legendássá a kapus, az érdeklődők Grosics életén keresztül képet kaphatnak a XX. századi Magyarországról.

A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a sportkarrier mellett a 85. születésnapját pénteken ünneplő Grosics élettörténetét is bemutatja Keresztlécen című, 55 perces film.

A díszvetítés Schmitt Pál államfő és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében jövő hétfőn a Milleáris Parkban lesz majd.
A film nyilvános vetítései még szervezés alatt vannak, ugyanakkor máris érkezett megkeresés külföldi megjelenésre, ezért szinte biztosra vehető, hogy Londonban vagy éppen Brüsszelben is megtekinthető lesz.

A 86-szoros válogatott, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes Grosics egyébként nem mondott egyből igent a mű elkészítésére, de végül barátai meggyőzték, hogy ne őrizze meg magában a titkait, s nyíltan, őszintén valljon arról is, hogy például megjárta az ÁVH Andrássy úton lévő székházát, majd később hazaárulással és kémkedéssel is vádolták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik