Élet-Stílus

Jót tesz az egészségnek és még jobb kedvre is derít

A reggeli szex több dologra jó, mint bárki hitte volna: nemcsak megalapozza az egész napos hangulatot, de az immunrendszert is erősíti.

A Daily Mail brit napilap online kiadása írt hosszabban arról, milyen hatásai lehetnek egy kiadós reggeli szeretkezésnek. A megszólaltatott szakértők szerint azok, akik összebújással indítják a napot, boldogabbak a nap további részében, ellentétben azokkal, akik egy csésze tea és egy szelet vajas kenyér után indítják a napjukat.

Egy ehhez kapcsolódó kutatás is megerősíti a reggeli szex jótékony hatásait: eszerint nemcsak a megfázás, vagy az influenza esélyeit csökkenti, de hozzájárul, hogy szebb legyen a bőrünk, sőt a hajunk is. Egy amerikai kutatónő, Dr. Debby Herbenick mindezt azzal magyarázza, hogy a reggeli szeretkezés nagy mennyiségű oxitocint, vagyis boldogsághormont szabadít fel, ami hozzájárul, hogy a pár a nap további részében is szerelmesnek érezze magát. Hozzáfűzte, hogy a hormon erősíti az immunrendszert és elősegíti az antitestek képződését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik