Élet-Stílus

FA Kupa: szenvedett az Arsenal

Kevésen múlott, hogy ne záródjon hatalmas blamával az Arsenal vasárnapi FA Kupa-mérkőzése: a III. osztályú Huddersfieldet fogadó ágyúsok több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak, de végül egy öngóllal és egy büntetőből szerzett találattal fölülmúlták lelkes ellenfelüket.

Az elején minden úgy kezdődött, ahogy arra a könnyű kis mérkőzésre számító hazai drukkerek elképzelték: nyomott az Arsenal, és a 20. percben Clarke öngóljával – Chamakh lövése pattant meg a védőn – vezetést is szerzett. Aztán az első félóra elteltével elkezdődött a hazaiak vesszőfutása: előbb Nasrit kellett sérülés miatt lecserélni, majd Squilacci kapott pirosat, miután utolsó emberként szabálytalankodott Hunttal szemben.

A második játékrész elején magához ragadta a kezdeményezést a harmadik vonalban szereplő Huddersfield, és a 66. percben Pilkington fejesével egyenlített. Ekkor a kiscsapat irányította a mérkőzést, és úgy tűnt, hasonlóan a Chelsea-hez, az Arsenal is ismétlésre kényszerül. Hogy nem így történt, arról Fabregas gondoskodott, magabiztosan értékesítve a Bendtner lerántásáért megítélt büntetőt.

FA Kupa, 4. forduló:

Arsenal-Huddersfield (III.) 2-1 (1-0)
Gól: Clarke (22., öngól), Fabregas (86., 11-esből), illetve Lee (66)
Kiállítva: Nasri (43., Arsenal)

Később:
Wolverhampton Wanderers-Stoke City 14:00
Notts County (III.)-Manchester City 15:00
West Ham United-Nottingham Forest (II.) 15:00
Fulham-Tottenham Hotspur 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik