Élet-Stílus

Hoppon maradt a Real és a Chelsea

A korábban szárnyra kelt hírekkel ellentétben, a Real nem tudta megszerezni Diego Forlánt az Atléticótól, ahogy a Fernando Torresért rekordösszeget kínáló Chelsea is hopon maradt, miután a Liverpool nemet mondott ellenállhatatlannak tűnő ajánlatára.

Diego Forlán, az Atlético Madrid uruguayi labdarúgója azt állítja, hogy a Real Madrid vezetése ajánlatot tett érte klubjának, ám Miguel Ángel Gil Marín általános igazgató visszautasította azt. “Számomra egy a fontos: szeretném kitölteni az Atléticóban a 2013-ban lejáró szerződésemet. Nagyszerűen érzem magam a csapatban, ideköt minden. Nincs semmi okom arra, hogy távozzak” – nyilatkozta a dél-amerikai csatár.

Forlán korábban több alkalommal is hangsúlyozta, hogy jelenlegi klubjában szeretné befejezni pályafutását. A 31 éves uruguayi támadó – akit a nyári dél-afrikai világbajnokság legjobbjává választottak – 2007-ben a Villarrealtól szerződött a madridi alakulathoz, amelyben a 2008/09-es idényben 32-szer volt eredményes, ezzel karrierje során másodszor érdemelte ki az európai Aranycipőt. A legutóbbi szezonban Európa Ligát nyert csapatával, mely a sorozat döntőjében az ő két góljával győzte le a Gera Zoltánnal felálló Fulhamet.

Torres marad a vörösöknél

A Liverpool saját honlapján jelentette be, hogy nem engedi el Fernando Torrest annak ellenére sem, hogy a Chelsea – a szigetországi média értesülései szerint – brit átigazolási rekordot jelentő 40 millió fontos (mintegy 12.6 milliárd forint) ajánlatot tett érte.

Torres azt követően kérte elengedését a londoniakhoz, hogy a Liverpool pénteken – magyar pénzben számolva körülbelül 7.3 milliárd forintért – megszerezte a holland Ajax uruguayi válogatott csatárát, Luis Suarezt. A 24 éves dél-amerikai légiós 2007-ben igazolt az amszterdami csapathoz, melynek színeiben 154 meccsen 110 gólt szerzett, az előző bajnoki szezonban pedig 35 találattal gólkirály lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik