Élet-Stílus

Az olvasóink bíznak a Mocsai-csapatban

Az olvasóink bizakodva várják a pénteki, lengyelek elleni helyosztót a svédországi férfi kézilabda-vb-n.

A honlapunkon futott szavazásban résztvevők 80 százaléka győzelmet vár a lengyelek ellen. Igaz, csak kevesek bíznak abban, hogy nem kell lerágnunk a körmeinket, azaz sima dolgunk lesz. A többség (76,42 százalék) szoros mérkőzésen vár magyar győzelmet.

A lengyelek elleni siker – legyen bármilyen különbségű – a célként kitűzött hetedik helyet, egyben olimpiai selejtezőt jelentené Mocsai Lajos csapatának. Ha már itt tartunk, a vb-nyolcadiknak sem kell lemondani az ötkarikás selejtezőről, de a sorsa csak a jövő évi, szerbiai a kontinensviadalon dől el. Abban az esetben szállhat harcba Londonért, ha vb 2-7. helyezettek közül valamelyik szerez olimpiai kvótát az Eb-n úgy, hogy megnyeri a tornát, vagy azon úgy lesz ezüstérmes, hogy a világbajnoktól kap majd ki döntőben.

Ez azok számára lehet érdekes, akik nem hisznek abban, hogy a pénteken este 18 órakor kezdődő mérkőzésen – amelyről természetesen élőben tudósítunk – a magyar válogatott legyőzi a lengyel riválist. Az olvasóinktól 11,66 százaléknyi szavazat érkezett arra, hogy nagy csatában kikapunk, míg 8,34 százalék pedig arra voksolt, hogy simán alulmaradunk.

A két együttes eddig 64-szer találkozott egymással, 10 döntetlen mellett 31-szer a magyarok, 23-szor a lengyelek nyertek. Legutóbb, január 8-án, a gdyniai Újévi Kupán 31-31 lett az eredmény. Az örökmérleg ugyan számunkra kedvesebb, de képet árnyalja, hogy utóbbi időszakban a nagy tornákon a rivális rendre megelőzte a magyar csapatot.

Az olvasóink többsége szerint most nem így lesz. Úgy legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik