Élet-Stílus

Megvan a Sziget ára

admin
admin

2011. 01. 28. 11:55

Megállapodásra jutott a Fővárosi Önkormányzat és a Sziget Kft.

A megállapodás értelmében a Sziget Kft. vállalja, hogy közterület-használat címén 50 millió forint + áfa összeget fizet a fővárosnak.

Ezenfelül a város kialakít egy szolgáltatáscsomagot a Sziget Fesztivál résztvevői számára, amely egyes városi szolgáltatások, mint a BKV, a gyógyfürdők vagy az állatkert kedvezményes használatára, igénybe vételére jogosít fel. Az ebből származó bevételből a Sziget Kft. további mintegy 100 millió forint befizetését vállalja a főváros számára – derül ki a Fővárosi Önkormányzat közleményéből.

A felek megállapodtak abban is, hogy az idei tapasztalatokat értékelik, a jövőre nézve pedig ezt figyelembe véve állapodnak meg.

Idén is megrendezik a Gyerekszigetet (a június négy hétvégéjén ingyenes gyermekrendezvényt), az ezzel kapcsolatos közterület-használati díjról még nem született megállapodás, csak annak elveiről, a részleteket még pontosítják.

Nem nulla az értéke

Gerendai Károly korábban az fn.hu-nak elmondta, hogy ez a terület ebben az állapotában senkinek nem adható bérbe, vagy csak minimális értékért. Azon persze lehet vitatkozni, hogy a Hajógyári-sziget ezen értéke nem nulla, és valamennyit hajlandóak is lennének fizetni, de a városvezetés által kért összeg nagyságrendekkel eltér attól, amit képesek lennének kigazdálkodni.

Miközben Tarlós István megválasztás előtt azt az ígéretet tette, hogy ha ő lesz a főpolgármester, akkor a Sziget Fesztivál megkapja majd azokat a támogatásokat, amit eddig is megkapott. Múlt heti sajtótájékoztatóján már leszögezte, hogy senki nem kap ingyenes közterület-használatot: „Milyen alapon volt itt az ingyenesség, amikor százmilliárdos hiánya van a fővárosnak?” – tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy a közelmúltban a kulturális államtitkár ingyenes közterület-használati engedélyét utasította el.

Tarlós István közölte: meg kell keresni gazdag kerületeket, virágzó vidéki városokat, például Szegedet, a Sziget támogatása érdekében. “Ki lehet húzni a kardot a haza védelmében, a belváros és Szeged is beszállhat a Sziget támogatásába” – fogalmazott. Atkári János pénzügyi főtanácsadó pedig közölte, hogy tavaly 4,5 milliárd forinttól esett el a főváros, mert több rendezvény ingyenesen használhatta a főváros közterületeit.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.