Élet-Stílus

Juventus-verés pazar gólokkal – videó

Az AS Roma lesz a címvédő Inter ellenfele az Olasz Kupa elődöntőjében, miután csütörtökön este kétgólos sikert aratott a Juventus vendégeként.

A negyedöntő utolsó felvonásán, nem túl eseménydús mérkőzésen csak a vendég AS Roma talált be a kapuba, igaz, a fővárosi együttes mindkét gólja igazán szépre sikerült.

A 65. percben Mirko Vucinic a tizenhatos bal oldalról tekert a hosszú felső sarokba, majd a hosszabbítás perceiben Taddei pecsételte meg a torinóiak sorsát. A brazil játékos még Vucinicen is túltett: a második gólpasszát jegyző Daniele De Rossi felívelt labdáját akrobatikus mozdulattal terelte 10 méterről a hazai kapu jobb oldalába.

„Jól játszottunk, persze a Juventust legyőzni sohasem könnyű. Ehhez hasonló gólt eddig csak edzéseken szereztem, mérkőzésen még nem. De Rossinak is része van a gólban, köszönöm neki a remek passzt” – nyilatkozta a 2-0-ás végeredményt beállító Taddei.

A korábbi kilencszeres győztes, ezzel a Juventussal holtversenyben rekorder AS Roma az ugyancsak kupaspecialistának számító, hatszoros első, címvédő Interrel találkozik majd az elődöntőben. Az Olasz Kupa előző hat kiírásában ötször e két csapat valamelyike diadalmaskodott (háromszor a milánói, kétszer a római csapat), ráadásul a döntőket egymás ellen vívták. A tavalyi fináléban Diego Milito révén 1-0-ra nyert a milánói csapat.

A másik ágon a bajnokságban éllovas AC Milan és a Palermo harcol a fináléba jutásért.

Olasz Kupa, negyeddöntő:
Juventus-AS Roma 0-2 (0-0)
Gól: Vucinic (65.), Taddei (91.)

Korábbi eredmények:
Sampdoria-AC Milan 1-2
Napoli-Inter 0-0, 11-esekkel: 4-5
Palermo-Parma 0-0, 11-esekkel: 5-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik