Élet-Stílus

Bemutatták az új Ferrarit

A Forma-1-es csapatok közül elsőként a Ferrari mutatta be a 2011-es autóját. A F150-ről Maranellóban hullt le a lepel.

A Ferrari pénteken mutatta be új modelljét, amely az egységes Olaszország 1861-es létrejöttének 150. évfordulója miatt kapta az F150-es a nevet. A nemzeti lobogót az eddiginél nagyobb felületen jelenítették meg az autón, amelynek orra hosszabb lett.

Fotó: Ferrari.com

Fotó: Ferrari.com

„A 2011-es szezonra kitűzött célok világosak: mindkét bajnoki címet meg akarjuk szerezni, csakis erre hajthatunk. Az elvárások tehát nagyok, az autónak kezdettől fogva versenyképesnek, megbízhatónak és erősnek kell lennie, ezt megtanultuk tavaly” – nyilatkozta a Ferrai csapatfőnöke, Stefano Domenicali. – Ha ebben a környezetben, ilyen erős ellenfelek mellett nem vagyunk versenyképesek rögtön az első perctől, akkor nehéz lesz nyerni. Ígérem, hogy még erősebbek leszünk, mert azok akarunk lenni, még ha az ubu-dzabi gombóc ma is ott van a torkunkban” – utalt Domenicali a 2010-es esztendő utolsó futamán elkövetett taktikai hibára, amely Fernano Alonso vb-címébe került.

„Érdekes, egyben nehéz lesz a 2011-es szezon. Visszatér a KERS, és ehhez alkalmazkodni kell a pilótáknak. Az új autó hónapok kemény munkájának gyümölcse, készen állunk a kihívásra” – magyarázta a csapatnál második idényét kezdő Alonso.

A tervek szerint az F150-est Alonso még pénteken kipróbálja Fioranóban, szombaton pedig csapattársa, a brazil Felipe Massa ismerkedhet majd meg az új modellel. A „házi” körözés természetesen nem valódi teszt, elsősorban promóciós, filmezési céllal végzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik