Élet-Stílus

Újoncot igazolt a Force India

A Force India hosszú kivárás után szerda délután bejelentette, hogy 2011-ben versenyzői állást kap eddigi tartalékosuk, a skót Paul di Resta.

Hosszú-hosszú kivárás után végre a Force India is bejelentette 2011-es pilótafelállását: a már régi motorosnak számító Adrian Sutil mellett a skót Paul di Resta kap bemutatkozási lehetőséget.

Di Resta 2006-ban akkori csapattársát, Sebastian Vettelt verve lett Forma-3-as Európa-bajnok, majd a Mercedes pilótájaként a Német Túraautó-bajnokság egyik éllovasa volt, 2010-ben pedig meg is nyerte a DTM bajnoki címét. A 24 éves versenyző a Mercedes protezsáltjaként tavaly a Force India tartalékosa volt, több pénteki szabadedzésen vezetett is.

Di Resta előléptetése mellett a silverstone-i alakulat azt is megerősítette, hogy az új tesztpilótája a tavaly a Williamsnél debütált, de év végén ejtett német tehetség, Nico Hülkenberg lesz.

A skót újonc indítása egyben azt is jelenti, hogy a tavaly Sutil mellett szolgáló Vitantonio Liuzzit ejtette a csapat, annak ellenére, hogy az olasznak 2011-re is érvényes szerződése volt. Hogy sikerült-e megegyezniük, vagy komoly jogi huzavona kezdődik Liuzzival, hamarosan kiderül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik