Élet-Stílus

Tűnj ki a szürkeségből: itt a retro!

Harsány színek, különleges szövetek, a 40-es és 70-es évek visszatérnek - hódít a retrománia.

Számos divatcég tervezi termékeit a régi ikonikus darabok mintájára, vagy éppen azokat éleszti újra: a Ray-Ban „Aviátor” szemüvegei, amit Tom Cruise a Top Gun-ban viselt, de a klasszikus Chanel táskák is ilyen halhatatlan darabok. Mi magyarok is élen járunk a retro termékekben, olyan régi divattermékeket hoztunk vissza, mint a Tisza cipő, vagy a Méta- és Senior melegítő, melyek a fiatalok underground stílusának alapmotívumai.

Számos sztár is népszerűsíti a megunhatatlan darabokat: Katy Perry egy Wayfarer szemüvegben látható a Teenage Dream című számában, a divatikon Lilly Allen pedig mindig szívesen fotóztatja magát a 2.55 Chanel táskájával.

A stílus alapvető jegyeit a feltűnés és a múlt tisztelete alakítja. A nemzetközi divatházak kifutóin is javarészt a 40-es és 70-es évek ihlette kollekciók láthatók. Egy kifogástalan retro-öltözéknek vannak kötelező elemei, ilyen a gobelin hímzéssel ellátott táska, a válltömés, a cicanadrág, a kámzsa, a klipsz, a méretes fejhallgató és egy derékon hordható pénztárca is.
A hazai márkák tekintetében elengedhetetlen a Tisza cipő Budapest ihlette darabjaiból egy párat beszerezni!

A boltban könnyű felfedezni ezeket a kreatív darabokat, mivel beszédes névvel illették a kollekciókat: Vöcsök, Astoria, Tradíciók, Dorkó. A Trapper farmert is köszönthetjük a sorban, honlapjukon hatalmas betűkkel hirdetik, hogy a „Trapper él!”
Az anyaga már nem ugyanaz, mint régen, de a márkanév fennmaradt és a fazonok is hasonlóak az eredetihez.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tisza cipő ( www.tiszacipo.hu)
Trapper farmer (www.trapper.hu)
Visszatértek a Senior és Méta szababdidőruhák! (24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik