Élet-Stílus

Itt az új német csodagyerek – videó

A Schalke 119 percen keresztül kínlódott a Nürnberggel, majd érkezett a 17 esztendős Julian Draxler, és továbblőtte a gelsenkirchenieket.

Elsőként a Schalke biztosította a helyét a legjobb négy között a Német Kupában, miután a keddi negyeddöntőben hosszabbítás után legyőzte a vendég Nürnberget.

A mérkőzés fonalát a vendégek kapták el jobban, az Ekici által kiugratott Schieber kihasználta, hogy a hazai védelem még ábrándos hangulatban van.

A sérült Klaas-Jan Huntelaart helyettesítő svájci Gavranovic a korábban kapufát lövő Raúl nyomán egyenlített, ám hiába vette át a kezdeményezést a hazai együttes, ismét a nürnbergiek következtek: ezúttal is Ekici volt a vezénylő, a török-német passza után Eigler adott középre, s az érkező Schieber láttán Metzelderék tudták, hogy baj van.

Szünet után a Schalke védelme lényegesen motiváltabban vetette magát küzdelembe, s ez stabilitást adott az elől levőknek is. Schmitz csak riogatott, a mintegy 18 méterről lövő Rakitic viszont egyenlített – egy parádés távoli lövéssel. A hajrában Raúl csukafejese és Jurado lövése is gólt ért volna, de ettől még a hosszabbítás következett.

Julian Draxler (MTI/EPA)

Julian Draxler (MTI/EPA)

A két fáradt csapat a védekezésre ekkor már nem összpontosított, Schmitz szabadrúgása és Schieber ziccere akármelyik csapat továbbjutását jelenthette volna. Végül egy csere döntött. Felix Magath a 116. percben pályára küldte az ifiktől decemberben felvezényelt, kirobbanó tehetségnek tartott Julian Draxlert, aki három perc után ballal óriási gólt lőtt. A Schalke bejutott a kupa elődöntőjébe.

Schalke-Nürnberg – összefoglaló:


Német Kupa, negyeddöntő:
Schalke-Nürnberg 3-2 (1-2, 2-2, 2-2) – h.u.
Veltins-Arena, 49 191 néző. Vezette: Gagelmann
Gól: Gavranovic (14.), Rakitic (58.), Draxler (119.), illetve Schieber (4., 32.)
Schalke: Neuer – Moritz (Papadopulosz, 74.), Höwedes, Metzelder, Pander (Jurado, 59.) – Kluge (Draxler, 116.), Rakitic – Farfán, Schmitz – Raúl, Gavranovic
Nürnberg: R. Schäfer – Judt (Mintal, 101.), Wollscheid, Wolf, Pinola – Simons, Cohen (Chandler, 88.) – Hegeler (Okotie, 65.), Ekici, Eigler – Schieber

Ajánlott videó

Olvasói sztorik