Élet-Stílus

Milánóba igazolt a bajor csapatkapitány

A Bayern München eladja Mark van Bommelt, a holland csapatkapitány januártól a Milant erősíti. A felek kedden egyeztek meg, a szerződés részleteit egyelőre nem közölték.

A 33 éves vb-ezüstérmes futballista 2006-ban érkezett a Barcelonától a Bayern Münchenhez, és decemberben a német sajtó még arról írt, hogy a Wolfsburg szerződtetné őt a télen (korábban a PSV és a Juventus is kereste).

Kisebb sérülései miatt ősszel kevesebbet játszott, az ukrán Timoscsuk viszont ezalatt bejátszotta magát a bajorok kezdőcsapatába, ráadásul a müncheniek decemberben a „nyakára hozták” a brazil Luiz Gustavót: a hoffenheimi ugyan balbekket is tud játszani, igazi posztja azonban védekező középpályás.

Van Bonmmel szerződése júniusban lejár, a müncheniek pedig nyilvánvalóvá tették, hogy nyáron nem újítanak a hollanddal, aki eleinte úgy tervezte, kitölti az időt Münchenben, viszont a Milan érdeklődésére nem tudott nemet mondani. A több sérült középpályásuk miatt megfogyatkozott lombardok kapva kaptak az alkalmon, hétvégén a lombard vezérkar „testületileg” utazott a bajor fővárosba, ahol előbb a játékos ügynökével – a több olasz futballista ügyeit is ellátó Mino Raiolával – majd a németek vezetőivel is meg tudtak egyezni.

A Bayern kedden hivatalos honlapján is közzétette, hogy hozzájárult a klubváltáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik