Élet-Stílus

Ritka afrikai vadkutyakölykök

Egy nagy kupac tarka kis vadkutya született egy chicagói állatkertben. Földünk egyik legveszélyeztetettebb ragadozójáról van szó!

Az afrikai vadkutya vagy hiénakutya valaha nagyon elterjedt volt a Szaharától délre eső vidékeken, ám élőhelyük drámai lecsökkenése, a vadászat és mérgezés és a háziállatokról átterjedő fertőzések miatt vészesen megcsappant a számuk. Alig pár ezer él már csak belőlük szabadon.

Jellegzetesen tiritarka bundájuk barna, sárgás, fehér, fekete és vörös egyszerre, falkákban élnek, és szociális életük igen fejlett. Közösen etetik és nevelik a kölyköket, gondoskodnak a beteg és sérült társaikról is. Külsőre hasonlítanak a hiénákhoz, de ne tévesszük össze őket, a vadkutyák nem esznek dögöt.

A Brookfield Zooban most született tíz (!) kölyköt alapos, de szerencsére nem túl hosszú orvosi vizsgálatnak vetik alá. A kicsik biztosan szívesebben játszanának bármi mást, mint doktorbácsisat, de nagyon fontos, hogy a gondozók pontosan tudják, a szép számú szaporulat minden egyes tagja egészséges-e.

Ez az alom kiemelten fontos az észak-amerikai populáció fennmaradása szempontjából. Arról nem is beszélve, hogy az aranyos kölykökre rengetegen kíváncsiak, ami a faj ismertségének is jót tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik