Élet-Stílus

Nőtt a Milan előnye – videó

A Milan kihasználta, hogy üldözői közül a Lazio, az Inter és a Juventus is betlizett a hétvégén, s négypontosra növelte előnyét a tabella élén.

A listavezető Milan hazai pályán 2-0-ra nyert a Cesena együttese ellen A Serie A 21. fordulójában. A lombard együttes befejezte a bukdácsolást: az Inter feltámadását fenyegető jelnek tekintő vörös-feketék kihasználták, hogy a címvédő elhasalt Udinében, egyben visszavágtak a Cesenának az őszi vereségért.

A hazai csapat ráérősen kezdett – Antonini újabb szarvashibája után Matias Schelotto előtt adódott lehetőség, a támadó azonban Abbiatiba lőtt – s a milánóiakat némiképp visszavetette, hogy a 23. percben vállsérülést szenvedő Nesta cserét kért.

Ezt követően a Robinho által húzott lombardok kezükbe vették a kezdeményezést, és egyre többször értek oda Antonioli kapuja elé. A 30. percben Cassano is megvillant, az olasz csodás passzal lepte meg Ibrahimovicot, aki tényleg meglepődhetett, hisz egy az egy ellen nem bírt a Milanban korábban hat idényt lehúzó veterán hálóőrrel.

A San Siro új kedvence lehet: a primaverából felrendelt Alexander Merkel (MTI/EPA)

A San Siro új kedvence lehet: a Primaverából felrendelt Alexander Merkel (MTI/EPA)

Merkel következett a sorban. A sérülések miatt egyre több lehetőséget kapó fiatal német középpályás a 37. percben a nehezén – csel Della Fiore ellen – már túl volt, de megijedt a lehetőségtől. Ibrahimovic fejese után a 45. percben ismét Cassanóé volt a főszerep. A téli akvizíció Ibrahimovicot szerette volna megjátszani, a svéd érkezett, Pellegrino viszont nagy igyekezetében saját kapujába továbbított.

Milan-Cesena – összefoglaló:


Szünet után Yepes majdnem megduplázta a hazai előnyt, majd a meccs veszített intenzitásából, hisz a milánóiak kontrára rendezkedtek be, a Cesena pedig nem bírt kibontakozni. A 77. percben Antonioli Robinhót is „megverte” egy ziccerben, Ibrahimoviccsal viszont ő sem bírt: a svéd egy kiugratás után balról, éles szögből bevarrta a másodikat, eldöntve az addig sem túl izgalmas mérkőzést.

Serie A, 21. forduló:
Milan-Cesena 2-0 (1-0)
Giuseppe Meazza, 37 952 néző. Vezette: Romeo
Gól: Pellegrino (öngól, 44.), Ibrahimovic (93.)
Milan: Abbiati – Abate, Nesta (Szokratisz, 23.), Yepes, Antonini – Ambrosini, Thiago Silva, Merkel – Robinho; Cassano (Pato, 84.) – Ibrahimovic
Cesena: Antonioli – Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Della Fiore (Benalouane, 79.) – Caserta, Colucci, Parolo – Schelotto (Sammarco, 53.), Budan (Bogdani, 63.), Malonga

Az élcsoport:
1. Milan 44 (37-18), 2. Napoli 40 (32-20), 3. Roma 38 (31-24), 4. Lazio 37 (27-21), 5. Inter 35 (33-22, 20 mérkőzés), 6. Juventus 35 (35-25), 7. Palermo 34 (34-25), 8. Udinese 33 (34-28), 9. Sampdoria 27 (20-18, 20)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik