Élet-Stílus

A legeredményesebbek Super Bowlja következik

A Green Bay Packers és Pittsburgh Steelers csapata jutott be a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagyddöntőjébe, a Super Bowlba.

A legtöbb bajnoki győzelmet (12) számláló Green Bay Packers és a Super Bowl bevezetése óta legtöbbször (6) diadalmaskodó Pittsburgh Steelers vívja a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) február 6-án esedékes nagydöntőjét Dallasban.

„Hihetetlen érzés, mást nem is tudok mondani” – nyilatkozta a Chicago Bears otthonában 21-14-re megnyert meccset követően Aaron Rodgers, a Packers 27 éves irányítója, aki touchdown-átadás helyett egy, a vezetést eredményező futott TD-vel rukkolt a Nemzeti főcsoport (NFC) vasárnapi döntőjében. A hét ponttal zárult első támadássorozat egyébként meghatározta a mérkőzést képét, a Green Bay 14-0-ra elhúzott, s kizárólag a Chicago védőegységének köszönhető, hogy nem lett ennél is nagyobb a különbség.

A legeredményesebbek Super Bowlja következik 1

A győztes hadvezér, Rogers mellett a Bears irányítója, Jay Cutler is reflektorfénybe került, igaz, nem úgy, ahogy szerette volna. Amerikában most mindenki azt találgatja, vajon miért ült le a kispadra sérülésre hivatkozva, amikor úgy tűnt, nem esett komolyabb baja, alig bicegett. Később amúgy a cseréje, Todd Collins is könnyen megadta magát egy ütközésénél – így a harmadik számú irányító, Caleb Hanie is pályára léphetett.

Vele megélénkült a Bears támadójátéka, egy 35 yardos TD-passzt is kiosztott, csakhogy előtte és utána is az ellenfélhez passzolta a labdát. Az első hibáért TD-vel bűnhődött a chicagói alakulat, a második hiba pedig tulajdonképpen a találkozó végét jelentette.

A Packers 1998 után játszhat ismét Super Bowlt, és mindezt úgy érte el, hogy a rájátszásban végig idegenben játszva a főcsoport első, második és harmadik kiemeltjét is búcsúztatta. Ez a bravúr azonban nem jött össze a tavalyi finalista Indanapolis Colts és az alapszakasz-első New England Patriots talpára útilaput kötő New York Jetsnek, amely elvérzett a Pittsburgh Steelers vendégeként az Amerikai főcsoport (AFC) döntőjében.

A legeredményesebbek Super Bowlja következik 1

A hazai csapat már 24-0-ra vezetett, amikor felébredt a Jets, és zsinórban szerzett 19 ponttal valamelyest kozmetikázott a vereségén. Mark Sanchez touchdownnal büntetett labdavesztését két touchdown-passzal javította, az egyiket annak Santonio Holmesnak osztotta ki, aki a Pittsburgh javára eldöntötte a két évvel ezelőtti, tampai Super Bowlt.

„Nem mindig nyerünk szépen, de a hozzáállásunkra és mentalistásunkra sohasem lehet panasz, tudunk egymásért küzdeni” – így Ben Roethlisberger, a Steelers ezúttal halovány irányítója (0 TD-passz, 2 labdaeladás és 35,5-ös irányító-mutató), aki négymérkőzéses eltiltással kezdte a szezont, amelynek végén harmadik Super Bowl-sikerére készülhet.

NFL, főcsoport-döntők
Nemzeti főcsoport (NFC):
Chicago Bears (2.)-Green Bay Packers (6.) 14-21

Amerikai főcsoport (AFC):
Pittsburgh Steelers (2.)-New York Jets (6.) 24-19

Ajánlott videó

Olvasói sztorik