Élet-Stílus

A Leverkusennel voltak a kapufák – videó

Három gól itt, egy gól és két kapufa ott. A Leverkusen nem kis mázlival visszavágott a Mönchengladbachnak a nyári 6-3-as vereségért, és megerősítette második helyét.

A Leverkusen vasárnap 3-1-re győzött a Borussia Mönchengladbach vendégeként a Bundesliga 19. fordulójában. A Bayer törlesztett valamennyit az őszi tiprásból – augusztusban a Borussia 6-3-ra győzött a BayArenában. Idrissou lövése vezette fel a történéseket – Adler könnyedén hárított – s a támadó a 24. percben ismét veszélyeztetett. Előbb megforgatta Hyypiát, majd beadása Reust találta egyedül, a fiatal középpályás lövése a kapufáról pattant vissza.

A mönchengladbachiak uralták a játékot, Adler Hanke lövésénél is jókorát nyújtózott, aztán törvényszerűen, az első hazai támadásból gól született. Kadlec remekül kivitelezett szabadrúgásból vezetést szerzett. Ha egy üzlet beindul… A 45. percben a második épkézláb Leverkusen-helyzet a második gólt jelentette – Vidal precíz beadására Castro érkezett, s a közelről a kapuba fejelt.

A hátrány feltüzelte a Borussia játékosait, akik szünet után jókora lehetőséget packáztak el. Az 55. percben De Camargo lépett meg, beadását Hanke egyből kapura küldte, de Adler óriási reflexszel kiütötte a labdát. Tíz perccel később a válogatott kapus sem tehetett mást mint a hálóban kotorászott: Marx keresztpassza után a Marco van Bastent idéző Stranzl bombázott éles szögből a felső sarokba.

Mönchengladbach-Leverkusen – összefoglaló:


A Mönchengladbach mindent megmozgatott az egyenlítésért, a Leverkusen viszont csak erre várt. Amikor a hazai védők is elől kalandoztak, Vidal emelt mögéjük, Castro pedig nyugodtan átemelt az elé siető Heimerothon. A hajrában egy újabb hazai kapufa borzolta a kedélyeket – Ballack hibája után Matmour fejelt a lécre – az eredmény azonban nem változott.

A második helyen álló gyógyszergyáriak a listavezető Borussia Dortmund szombati botlásának köszönhetően 11 pontra csökkentették a hátrányukat.


Győzött a Blackburn

A Blackburn Rovers hazai pályán 2-0-ra legyőzte a West Bromwich Albion együttesét a Premier League 24. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Bundesliga, 19. forduló:

Mönchengladbach-Leverkusen 1-3 (0-2)
Borussia-Park, 37 ezer néző. Vezette: Meyer
Gól: Stranzl (65.), illetve Kadlec (37.), Castro (45., 73.)
Mönchengladbach: Heimeroth – Nordtveit, Stranzl, Dante, Daems – Marx (Herrmann, 73.), Neustädter (Bradley, 86.) – Reus, Idrissou – Hanke, De Camargo (Matmour, 58.)
Leverkusen: Adler – Schwaab, Reinartz, Hyypiä, Kadlec – Vidal, Rolfes – Sam (Ballack, 56.), Renato Augusto, Castro (Balitsch, 94.) – Kiessling (Derdiyok, 74.)

Az élcsoport:
1. Dortmund 47 pont (43-12), 2. Leverkusen 36 (39-29), 3. Hannover 34 (28-28), 4. Bayern München 33 (37-22), 5. Mainz 33 (30-21), 6. Hamburg 30 (29-28), 7. Freiburg 30 (28-28)

Blackburn Rovers-West Bromwich 2-0 (1-0)
Gól: Tamas (öngól, 41.), Hoilett (47.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik