Élet-Stílus

Armstrong 65. lett utolsó külföldi versenyén

A hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong a 65. helyen végzett az Ausztráliában rendezett Tour Down Under elnevezésű országúti körversenyen, mely a 39 éves sportoló utolsó hazáján kívüli viadala volt.

“Teljesen lenyűgöz az itteni közönség, a világon szinte mindenhol versenyeztem már, de az itteni rajongók egészen elképesztőek, a Tour de France és a Giro d’Italia nézőivel vetekednek” – mondta a francia körversenyen 1999 és 2005 között minden alkalommal győztes Armstrong, akit különdíjat kapott a szervezőktől, amiért 2009-es visszatérése óta minden évben részt vett a viadalon, s ezzel nagyban növelte a verseny népszerűségét és presztízsét.

Az amerikai sztársportoló nem volt hajlandó újságírókkal beszélni a vasárnapi zárószakasz után, mert a héten a Sport Illustrated című lapban újabb doppingvádak merültek fel ellene, s ügynökén keresztül jelezte, úgy érzi, többen túl nagy nyomást akarnak rá helyezni. Armstrong az összetettben 6:42 perccel maradt el a győztes ausztrál Cameron Meyertől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik