Élet-Stílus

Perez nem játszik a franciák ellen

Perez Carlos még nem játszik a szombati, franciák elleni mérkőzésen a Svédországban zajló férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében.

„Most nem lesz csere a válogatott keretében. Amúgy a szabályok szerint 16 órával a meccs előtt kell a cseréket jelezni” – közölte péntek este Nemcsik Balázs csapatvezető.

A 39 esztendős átlövő három mérkőzésre kapott engedélyt klubjától, a csoportkörben nem szerepelt, a középdöntőben viszont már minden bizonnyal pályára lép majd a vb-n.

A magyarok hétfőn a németekkel, kedden a spanyolokkal találkoznak – a franciák elleni meccs mellett ezeken a találkozókon dől el, hogy a folytatásban helyosztón vagy az elődöntőben lesz-e érdekelt Mocsai Lajos együttese. A középdöntős csoportokból az első két helyezett kerül az elődöntőbe, a két harmadik az ötödik-hatodik, míg a két negyedik a hetedik-nyolcaik helyért mérkőzhet a vb helyosztóin. A magyar csapat célja a jövő évi olimpiai kvalifikációs tornára való kijutás, azaz a legjobb hétbe kerülés.

Perez 39 évesen is a válogatott hasznára lehet (MTI)

Perez 39 évesen is a válogatott hasznára lehet (MTI)

„Nem elég álmodozni, pontokat kell szerezni. Az akadályokat én is látom, de remélem, leküzdhetőek” – mondta az esélyekkel kapcsolatban Perez a sportnapilap pénteki számban. A kubai származású játékos 2002-ben debütált a magyar nemzeti csapatban, szerepelt a 2004-es nyári olimpián is, amelyet a negyedik helyen zárt a válogatott.

Nemcsik Balázs csapatvezető a Perez-ügy mellett arról is tájékoztatott, hogy a vb-re kivitt, ám ott nem szereplő, juniorkorú Ancsin Gábor pénteken hazautazott, miután „újoncként belekóstolt a felnőtt világbajnokság légkörébe és tapasztalatot gyűjtött”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik