Élet-Stílus

Murray földbe döngölte ellenfelét

A spanyol Guillermo García-López volt az „áldozata" a nagyszerűen teniszező brit Andy Murray-nak a melbourne-i Australian Open harmadik fordulójában.

Bár lényegében mindenki arról beszél, hogy a világelső spanyol Rafael Nadal és a korábbi négyszeres győztes, egyben címvédő svájci Roger Federer között dőlhet el a bajnoki cím idén az Australian Openen – Andy Murray ismét bebizonyította, vele is számolni kell.

A tavaly döntős brit játékos szombaton mindezt a 32. helyen kiemelt Guillermo García-López kárára tette, mindössze négy gémet engedélyezett a spanyolnak, 6:1, 6:1, 6:2-re győzött azok után, hogy az első két meccsét is simán nyerte meg.

Guillermo García-López az első szettben egyszer ugyan elvette Murray szervajátékát, ám ezzel el lőtte az összes puskaporát, a folytatásban még csak bréklabdája sem volt. Az ötödikként rangsorolt brit 18 ki nem kényszerített hiba mellett 24 nyerőt, közte tíz ászt ütött az egyoldalú mérkőzésen, amely alig több mint másfél óra alatt véget is ért.

„Nagyon jó kis meccs volt. Guillermo kemény ellenfél, de jól ment a játék, nem adtam sok lehetőségeket neki az adogatásaimnál” – nyilatkozta elégedetten Murray, akinek a győzelme tulajdonképpen senkit sem lepett meg. Nem úgy Olekszandr Dolgopolové.

Hogy ő kicsoda?

Nos, a 22 éves, a világranglistán 46. ukrán teniszező először szerepel a melbourne-i Grand Slam-versenyen, és mindjárt a legjobb 16 közé jutott. A harmadik fordulóban a 2008-ban döntős francia Jo-Wilfried Tsongát ötszettes csatában búcsúztatta nagy meglepetésre úgy, hogy a negyedik és az ötödik szettben mindössze egy-egy játékot veszített. „Jobb volt, mint én, határozottabban teniszezett” – ismerte el a francia.

Dolgopolov következő ellenfele a cseh Jan Hernych-t 6:3, 6:1, 6:4-re legyőző Robin Söerling lesz, aki a legutóbbi három Grand Slam-tornán legalább negyeddöntős volt.

Az Australian Open női versenyében a második kiemelt orosz Vera Zvonarjova és a harmadikként rangsorolt Kim Clijsters is kétszettes mérkőzésem vette a harmadik akadályt – előbbi a cseh Lucie Safarovát, utóbbi a francia Alize Cornet-t győzte le.

„Nagyon jó meccs volt ez a számomra, boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnom” – mondta Zvonarjova, aki azt követően, hogy tavaly Wimbledonban és a US Openen is döntős volt, nagyon szeretne Grand Slam-tornát nyerni. Az álmai megvalósításához legközelebb ismét egy cseh játékost, jelesül Iveta Benesovát kellene legyőznie, míg Clijsters az orosz Jekatyerina Makarovával találkozik majd a negyedik fordulóban.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik