Élet-Stílus

A mókusok napja

Sose gondoltuk volna, hogy létezik mókusok napja, pedig január 21-én az Egyesült Államokban ezt is ünneplik.

Világ mókusai, ölelkezzetek! Január 21. ugyanis az Egyesült Államokban az ölelkezés és a mókusok világnapja. Nem is csoda, hogy ezek az akrobatikus ügyességű fára mászó, bájos, mogyoró- és diózabáló rágcsálók külön napot kaptak! Ki ne derülne fel, ha megpillant egy vörös, bozontos farkú, pamacsfülű lényt, ha a nálunk élő mókusra gondolunk? Lehet persze szürke, barna, csíkos – ahányféle mókus van csak a világon, annyifélének örülhetünk.

De hogyan is zajlik az ünneplés? Az Észak-Karolina államban élő 28 éves Christy Hargrove vadőr 2001-ben elindított mozgalma, a Squirrel Appreciation Day alapvetése szerint ilyenkor egyedileg vagy közösen is lehet ünnepelni, és szinte bármivel, ami a mókusokról szól. Ha lakik a közelünkben ilyen kis jószág, egy kis extra finomság kihelyezésével, ha meg nem, akkor azzal, hogy megtanulunk valami újat erről a helyes állatkáról.De akár családi mókusnapot is rendezhetünk a gyerekekkel.

Remek ötlet, sőt, a legjobb az lenne, ha minden állatfaj kapna egy napot! A mókuskák előtti tisztelgés gyanánt egy repülő mókusokról szóló filmrészletet választottunk ki.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mókus.lap.hu
Letölthető mókusos kifestők
Christy Hargrove weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik