Élet-Stílus

Sztárok búcsúztak, Federer rekordot döntött

A címvédő Roger Federer könnyed győzelemmel rekordot döntött, míg Novak Djokovics meg sem izzadt az Australian Open 3. fordulójában. A nőknél Justine Henin és Venus Williams is búcsúzott a melbourne-i GS-viadalon.

A 17. Grand Slam-sikerére hajtó Roger Federer könnyedén, három játszmában jutott tovább a belga Xavier Malisse kárára, nem utolsósorban az Australian Openen aratott 57. győzelmével megdöntötte az eddigi csúcstartó svéd Stefan Edberg rekordját.

„Még mindig annak örülök, hogy az előző körben győztem a Gilles Simon ellen” – utalt a szerdai, ötszettes csatára Federer, aki szerint a mostani találkozója sem volt könnyű, hiába lehet erre következtetni a 6:3, 6:3, 6:1-es eredményből. Mindehhez néhány statisztikai adat: a svájci menő 36 nyerőt – közte hat ászt – ütött, ugyanakkor éppen ennyi ki nem kényszerített hibát is elkövetett. Két adogatójátékot bukott el, míg neki 17 bréklabdája volt, de ebből csak hetet értékesített az 1 óra 45 percig tartott meccsen.

A 2008-as bajnok szerb Novak Djokovicsnak szinte meg sem izzadt, miután honfitársa, Viktor Troicki 40 perc után, 2:6-nál feladta a pénteki mérkőzésüket. „Senki sem szeret ilyen körülmények között nyerni, én biztosan nem így akartam továbbjutni az egyik legjobb barátom ellen” – így Djokovics, aki legközelebb Nicolas Almagróval találkozik, s Federer is spanyollal, Tommy Robredóval méri össze tudását a nyolc közé jutásért.

Venus feladta (MTI/EPA)

Venus feladta (MTI/EPA)

A női mezőny búcsút vett a tavalyi döntős belga Justine Henintől, aki két szettben kapott ki az orosz Szvetlana Kuznyecovától, így a 2005-ös wimbledoni bajnokság után először búcsúzott ilyen korán Grand Slam-viadalon. „Nagyon akartam győzni, és most, hogy sikerült, nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta a 23. helyen kiemelt orosz, aki legközelebb a hatodikként rangsorolt olasz Francesca Schiavonével csap össze.

Egy másik nagyágyú, az amerikai Venus Williams számára is véget ért a 2011-es Australian Open, izomsérülése miatt ugyanis már az első szett után kénytelen volt feladni a német Andrea Petkovic elleni partiját. A világelső, Caroline Wozniacki viszont gőzerővel robog első GS-diadala elé – két szettben verte a szerb Dominika Cibulkovát, és készülhet a következő fordulóra, amely során a lett Anastasija Sevastovval találkozik.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik