Élet-Stílus

A Real ismét legyűrte a városi riválist – videó

A Real Madrid kettős győzelemmel búcsúztatta a városi rivális Atléticót a Spanyol Kupa negyeddöntőjében.

A Real csütörtökön 1-0-ra nyert a Vicente Calderónban, ezzel 4-1-es összesítéssel – 2006 után először – jutott be a kupa elődöntőjébe, amely sorsán a címvédő Sevillával találkozik, míg a másik ágon a Barcelona és az Almería csatázik majd a fináléba jutásért.

A sérült, a lelátón gyermekét dajkáló Sergio „Kun” Agüero nélkül felálló, s menet közben Jose Antonio Reyest is elveszítő Atlético sorsa a 23. percben dőlt el: Xabi Alonso, Sergio Ramos volt a labda útja, utóbbi beadása nyomán pedig Cristiano Ronaldo helyezett a kapuba, ezzel megszerezte 32. gólját a szezonban; az Atlético ellen először talált be.

A Realnak egyébként az utóbbi időben nagyon meg az Atlético ellen, 1999 óta nem kapott ki a városi ellenlábastól. Ez idő alatt hat döntetlen mellett 14 győzelmet aratott.

Jose Mourinho vezetőedző egyébként sokak meglepetésére Kakát a kispadra jelölte, és csak 74. percben küldte pályára a sérüléséből közelmúltban visszatért játékmestert.

„Kaká azért volt csak csere, mert abba a taktikába, amelyet elképzeltem, nem fért bele. Kétgólos előnnyel érkeztünk ide, s fontos volt, hogy ezt megtartsuk. A végeredményt ismerve kiváló döntés volt, nem?” – válaszolt kérdéssel a portugál szakvezető a brazil játékossal kapcsolatos újságírói felvetésre. A viszontválasz egyértelműen „igen”, hiszen a Real Madrid versenyben van a 18., 1993 után az első Spanyol Király Kupa-győzelméért.



Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó:


Atlético Madrid-Real Madrid 0-1 (0-1)


Gól: C. Ronaldo (23.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.



Az elődöntő párosítsa:

Sevilla-Real Madrid
Barcelona-Almería

Ajánlott videó

Olvasói sztorik