Élet-Stílus

Március 2-án megszűnnek a nemfizető kgfb-k

admin
admin

2011. 01. 21. 12:19

Aki március 2-ig nem fizeti be a kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (kgfb) díját, annak ettől a naptól megszűnik a szerződése, szintén e napig igazolható a biztosítás megléte a biztosító által kiállított bármilyen dokumentummal - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

A megszűnt szerződés csak a korábbi biztosítónál köthető újra. Arra az időre, amelyre nem volt biztosítás a kocsin, napokra meghatározott fedezetlenségi díjat kell fizetni.

A kockázatviselés kezdetétől – az év végén biztosítót váltóknál január 1-től – 60 napig a közúti ellenőrzéskor bármilyen dokumentummal igazolható a biztosítás megléte. Ez lehet a biztosító által kiállított kötvény, vagy csak egy egyszerű igazolás, hogy a kocsi biztosított.

A 60 nap letelte után már igazolni kell azt is, hogy a tulajdonos – vagy az üzembentartó – kifizette a biztosítást. Ennek tipikus módja a csekkszelvény, amelyen szerepel az is, hogy milyen időszakra szól a befizetés. Ezen időszak lejárta után még további 60 napig tanúsítja a csekk a biztosítás létezését.

A nemzetközi kgfb (zöldkártya) az abban szereplő időszakra igazolja – Magyarországon is – a biztosítás meglétét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.