Élet-Stílus

Visszalépett Balikó Tamás

Visszavonta a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára beadott pályázatát Balikó Tamás, a teátrum jelenleg vezetője - adta hírül az Új Dunántúli Napló.

A direktor a lapnak nyilatkozva ezt azzal indokolta, hogy “tűrhetetlen politikai előítéletnek” vannak kitéve. Megjegyezte: felháborítónak tartja, hogy az önkormányzat a kulturális bizottság és a közgyűlés ülése előtt sajtónyilvánosan letette voksát az egyik jelölt mellett, érvként kiemelve, hogy az érintett – Rázga Miklós színművész – a kormányzópárt országgyűlési képviselőjével, Gulyás Dénes operaénekessel közösen pályázik. Balikó Tamás megbízatása egyébként február 15-én jár le.

Balikó Tamás a lappal közölte: nem fog játszani vagy rendezni a pécsi színházban, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy erre itt évekig nem lesz esélye. Szerinte a fenntartó üvegbura alatt tartotta és semmiről sem tájékoztatta őket, és “tűrhetetlen beavatkozások” érték a belügyeiket.

“Feleslegessé vált a színházvezetés, mert a fenntartó kézi vezérléssel felülbírált mindent” – mondta a direktor, aki elképzelhetőnek tartotta, hogy a siklósi szabadtéri játékokat szervező cég ügyvezetője lesz.

Balikó Tamást rendezőként és színészként is megkeresték fővárosi teátrumoktól, valamint tanárként is számítanak rá a Pécsi Tudományegyetemen és Marosvásárhelyen – olvasható a baranyai napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik