Élet-Stílus

Pesti szálloda a világ legjobbjai között

A Hotel Palazzo Zichy a 8. lett a világ luxusszállodái között.

A végeredmény egy internetes szavazás lezárása után alakult ki: a legjobb szállodákra a TripAdvisoron, a világ egyik meghatározó információs és véleményformáló portálján, mintegy 40 millió utazó adta le a voksát. A honlapon közölt eredmények szerint a világ legjobb szállodája és luxusszállodája egyszerre a prágai Golden Well.

De nem kell szégyenkeznie Magyarországnak sem: egy VIII. kerületi luxushotel, a Hotel Palazzo Zichy révén magyar szereplője is van az összes szálloda Top25-ös listájának. A budapesti hotel a világ legjobb luxushoteljeinek szavazásán a 8. előkelő helyet érte el, ráadásul az összes európai szálloda közül a 9. legjobbnak, a világon pedig a 16. legjobb szállodának bizonyult.

A Hotel Palazzo Zichyt egyébként nem most díjazták először: 2010. december 31-én tette közzé a Telegraph a “Világ 50 legjobb szállodája” című listát. Ezen a VIII. kerületi luxushotel a 4. előkelő helyet kapta. Az 50-es listán ráadásul egy másik magyar hotel, a Four Seasons Hotel Gresham Palace is helyet kapott, 16. lett.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Tripadvisor 25-ös listáit megnézheti itt (tripadvisor.in) – angol
A Hotel Palazzo Zichy hivatalos weboldala (hotel-palazzo-zichy.hu)

Egy rövid videó a Hotel Palazzo Zichyről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik