Élet-Stílus

Tévez zseniális gólt szerzett – videó

A Manchester City többek között Carlos Tévez pazar góljának köszönhetően jutott tovább az angol FA-kupában.

A Premier League-ben jelenleg második Manchester City kedden este 4-2-re győzte le korábbi vezetőedzőjének, Sven-Göran Erikssonnak jelenlegi csapatát, a másodosztályú Leicester Cityt az FA-kupa 3. fordulójának megismételt mérkőzésén, saját szurkolói előtt.

Az alaphangot Carlos Tévez adta meg, aki egy bedobás után a labdaátvétellel becsapta a védőjét, majd még egy játékost kicselezett, mielőtt 15 méterről a jobb felső sarokba lőtt. A vendégek kisvártatva büntetőből szépítettek, a City azonban a félidő hajrájában kilencven másodperc alatt kétszer is betalált. Lloyd Dyer gólja izgalmassá tette a hajrát, ugyanakkor 92. percben Alekszandar Kolarov végleg megpecsételte a Leicester sorsát.


Manchester City-Leicester City 4-2

A City a következő fordulóban a harmadosztályú Notts Countynál találkozik majd. Érdekes, hogy a manchesteriek volt szakvezetője, Eriksson ennél a klubnál is megfordult.

A Leicesterhez és a szintén másodosztályú Doncasterhez hasonlóan Gyepes Gábor csapatának, a Cardiff Citynek is a 3. forduló jelentette a végállomást a kupasorozatban, miután hosszabbítás után kikapott a Stoke-tól. A magyar védő végig a pályán volt.

FA-kupa, 3. forduló, megismételt mérkőzések:

Cardiff City (II. osztályú)-Stoke City 0-2, h.u.
Manchester City-Leicester City (II.) 4-2
Wolverhampton Wanderers-Doncaster Rovers (II.) 5-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik