Élet-Stílus

Kézi-vb: magyar továbbjutás és bombameglepetés

Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a középpdöntőbe a Svédországban zajló világbajnokságon.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese az Izlandtól elszenvedett vereség után Norvégiát, Brazíliát, majd kedden Japánt is legyőzte, és biztosan a középdöntőben, a legjobb 12 között folytathatja a szereplését a vb-n. Ez azzal dőlt el, hogy Ausztria kedden este 26-23-ra kikapott a továbbra is százszázalékos izlandi válogatottól.

A csoportunkból Izland és a brazilokat mindössze egy góllal legyőző Norvégia szintén továbbjutott. Ezek után a magyar válogatott csütörtöki, osztrákok elleni összecsapása (kezdés 21:30-kor) már tét nélküli lesz – persze ezt mi aligha bánjuk.

A csoportkör további eredményeitől függetlenül eddig összesen hét csapat kvalifikálta magát a középdöntőbe a svédországi vb-n, a nevezettek mellett Franciaország (A csoport), Horvátország (C), Lengyelország és Svédország (D). A házigazda öröme amúgy korántsem lehet teljes, hiszen kedden este több mint kilencezer szurkolója előtt igencsak meglepő (pestiesen szólva: ciki) vereséget szenvedett, öt góllal kapott ki Argentínától.

A világverőnek azért nem nevezhető dél-amerikaiak nagyszerű védekezéssel és kapusteljesítménnyel rukkoltak ki – ennek köszönhetően a szünetben 12-10-re vezettek -, elől pedig elsősorban Federico Pizarro jeleskedett. Ő végül hat találatig jutott.

A lényegesen esélyesebb svédek a hajrában feljöttek 23-21-re, és szurkolóik okkal bíztak a fordításban, ehelyett azonban az argentinok egy 4-1-es rohammal eldöntötték a meccset, ezzel a svédországi világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését aratták.

Két pont

A magyar válogatott a maximálisan megszerezhető négy pontból kettőt visz magával a szombaton rajtoló középdöntőbe. A csoprtunkban csütörtökön, az izlandi-norvég meccsen az dől el, hogy a két északi együttesből melyik mennyi ponttal megy tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik