Élet-Stílus

Jöhet a havazás

Napközben országszerte erősen felhős vagy borult idő lesz. Északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék: általában eső lesz, de kora délutántól, estétől északkeleten, északnyugaton havas eső, hó is lehet.

A ködfoltok délelőtt megszűnnek. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, azonban a Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul. Késő estére pedig 0 és 4 fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Várhatóan a déli, kora délutáni óráktól északkeleten (Borsod, Szabolcs, Hajdú megye északi részein) síkvidéken havazásra is van esély (fagyott eső, eső, esetleg átmeneti ónos szitálás mellett). Síkvidéken – nagyobb bizonytalanság mellett – a késő esti órákig 3 cm vizes hó hullhat. Kb. 300 méter felett azonban 3 cm feletti hóréteg is előfordulhat. Várhatóan a késő esti óráktól az ország más tájain is van esély szilárd halmazállapotú csapadék kialakulására.

A hét további részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, pénteken északon szakadozhat fel helyenként átmenetileg a felhőzet. Több helyen, több alkalommal valószínű havazás, kezdetben eső, havas eső is várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 fok közelében valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik