Élet-Stílus

Szőcs Párizsban nyitotta meg a Liszt-évet

admin
admin

2011. 01. 18. 15:23

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Párizsban megnyitotta a franciaországi Liszt-évet. Az ünnepi alkalomból rendezett sajtótájékoztatón részt vett Frédéric Mitterrand francia kulturális miniszter és Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója is.

„Liszt Ferenc nyitottsága, változatos tájakat és kultúrákat felidéző, örökkön új utakat kereső művészete követésre sarkalló mintát ad arra, hogy miként férnek meg egymással a párhuzamos identitások. Hogy a legnemesebb, a szavak helyett tettekkel bizonyító honszeretet és a világpolgári fesztelenség, az európai látókör és a lokális sajátosságok természetes összhangban állnak egymással. Olyan példa ez, amely az európai uniós elnökséget éppen ebben a félévben betöltő Magyarország számára különösen komoly ösztönzést nyújthat, ám amely egyszersmind más országok polgárai, európai barátaink számára is bízvást imponáló lehet” – mondta köszöntő beszédében Szőcs Géza.
Trócsányi László párizsi nagykövet és Szőcs Géza

Trócsányi László párizsi nagykövet és Szőcs Géza

Frédéric Mitterrand ezután hozzátette, hogy a Szőcs Gézával ápolt kiváló személyes kapcsolata nagyban hozzájárulhat a Liszt-év franciaországi sikeréhez.

A sajtótájékoztató után, a délután folyamán az államtitkár a Pinacothéque de Paris-ban megtekinti az Esterházy-gyűjtemény anyagából rendezett kiállítást, este pedig ünnepi koncerten vesz részt a Párizsi Magyar Intézetben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.