Élet-Stílus

Kire szavaz az XXL-es?

Olasz kutatók szerint a ruhaméretből könnyű megmondani, milyen pártra szavaz viselője - persze csak nőknél.

Az olasz nők testalkata ráadásul az utóbbi időben átalakulóban van: már a Miss Italia rangos szépségversenyére is nevezhettek olyan résztvevők, akiknek mérete 40-es volt. Mindez a Metis Ricerche kutatóközpont felmérése szerint annak köszönhető, hogy 2005-2010 között az olasz nők átlagosan egy centivel magasabbak és három kilóval nehezebbek lettek.

Így aztán könnyen elképzelhető, hogy a 2011-es év legszebb olasz lánya, akit a hagyományoknak megfelelően ez év szeptemberében választanak majd meg, vékony lány helyett szélesebb lesz. A kutatók szerint a Sophia Loren-féle mediterrán domborulatok egyébként már rég a múltéi: a mai olasz nőknek kisebbre nő a melle és szélesedik a dereka.

A Metis elnöke elárulta, a testméret függ az iskolázottságtól is, szerinte a kulturális hiányosságokat a pluszkilók helyettesítik. Flavio Bonifacio hozzátette még, a politikai szimpátiát is könnyű megállapítani a testméret alapján: a kutató szerint a testesebbek a jobbközépre, a vékonyabbak a balközépre szavaznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik