Élet-Stílus

Idén először nyert az Atlético – videó

Az Atlético javított renoméján, Sergio Agüero nélkül lépte le a büntetőt is rontó Mallorcát. Ez volt az Atléti első diadala 2011-ben. Videó.

A hetek óta rossz passzban lévő Atlético kiengesztelte híveit, idei első győzelmét aratva 3-0-s csapást mért a stabil középcsapatnak számító, és idegenben több jó teljesítményt is felmutató – a Sevillát és a Valenciát is legyőző – Mallorcára.

Az idegesen kezdő fővárosiak a 13. percben nyugodtak meg, ekkor Reyes szöglete után Valera előzte meg a szundikáló védőket és a kapuba fejelt. A Mallorca diktálta a tempó, Michael Laudrup tanítványai azonban elpuskázták lehetőségeiket, nem úgy Forlán, aki Merida passza után becsapta Aouatét, és az üresen maradt kapuba helyezett.

A felek hasonló koreográfia szerint kezdték a második félidőt is, a 69. percben azonban a vendégek előtt dupla lehetőség adódott. Antonio Lopez utolsó emberként felrúgta Nsuét: tizenegyes és kiállítás. A több nagy klub által is figyelt David de Gea azonban kivédte Webo büntetőjét, s ez megpecsételte az RCD sorsát. A hajrában a Juanfranba beleszálló De Guzmant is kiállították, míg az utolsó percben Reyes állította be a végeredményt.

Atlético-Mallorca – összefoglaló:


Az őszi hullámzó teljesítmény miatt kissé „kikezdett” szakvezető, Quique Sanchez Flores szerint a baleáriak elleni sikerrel csapata a Real Madridnak is üzent: a két együttes múlt héten a Santiago Bernabéuban találkozott a Copa del Rey negyeddöntőjében – az első meccset a Real 3-1-re nyerte (a visszavágóra január 20-án kerül sor).

„A Mallorca elleni győzelemmel a riválisainknak, de az értünk szorítóknak is üzentünk” – fogalmazott az AS-nak nyilatkozó Flores. „Feledtetni kellett a Real elleni kudarcot, ezért megkettőzött erővel küzdöttünk.”

Primera División, 19. forduló:
Atlético Madrid-Mallorca 3-0 (2-0)
Vicente Calderón, 30 ezer néző. Vezette: Ayza Gámez
Gól: Valera (13.), Forlán (33.), Reyes (94.)
Kiállítva: Lopez (69.), illetve Guzman (87.)
Atlético: De Gea – Valera, Ujfalusi, Godín, Antonio López – Tiago, Assuncao, Elías (Juanfran, 46.) – Fran Mérida (Diego Costa, 86.) – Reyes, Forlán (Filipe Luis, 72.).
Mallorca: Aouate – Cendrós, Nunes, Rubén (Cavenaghi, 74.), Kevin – Nsue, Joao Víctor, De Guzmán, Pereira – Víctor (Gonzalo Castro, 26.), Webó.

Az élcsoport:
1. Barcelona 52 pont (61-11), 2. Real Madrid 48 (47-17), 3. Villarreal 39 (38-20), 4. Valencia 37 (29-20), 5. Espanyol 34 (25-25), 6. Atlético 30 (31-23), 7. Bilbao 29 (29-31),… 9. Mallorca 27 (23-24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik