Élet-Stílus

Siralmas mikrók közül válogathatunk

A frissen elvégzett teszt szerint a hazai sütők egyike se való az élvonalba.

A Teszt plussz magazin viszgálata során a szakemberek 12 órán keresztül 6 Celsius fokon tárolt 190 grammnyi protein keveréket – tojás fehérje, tehéntej és cukor -, valamint 100 és 150 grammnyi porból készült krumplipürét helyeztek el egy tányéron. Eközben mérték a melegítés egyenletességét, tesztelték a grillezést és sütöttek malachúst is.

A hazai sütők legrosszabbul a melegítés egyenletessége szempontjából teljesítettek, sok volt a kettes osztályzat, és hármasnál jobb nem született. A Teszt plussz vizsgálatához a fogyasztóvédelmi kutatás és felmérés tesztjének 59 készülékéből azt a 17-et vizsgálta, ami a hazai boltokban is kapható.

A teszt tanulsága, hogy némely gép esetében a tényleges hasznos térfogat csupán a fele annak, ami a készüléken fel van tüntetve, a Magyarországon kapható gépek ráadásul a hatásfokukat tekintve sem tartoznak az élmezőnybes, sőt a használat egyszerűségét illetően is csak közepes és jó osztályzatok születtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik