Élet-Stílus

NFL: kiestek a legjobbak

Az alapszakasz két legjobb csapata nem jutott be a főcsoport-döntőbe a profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A reguláris részt 14-2-es mérleggel záró New England Patriots és az Atlanta Falcons (13-3) számára az idei első playoff-mérkőzés egyben az utolsó is volt. A két csapat főcsoportja első kiemeltjeként egy hete, az úgynevezett wild card-körben nem lépett pályára, a hétvégi főcsoport-elődöntőben pedig élvezhette a hazai pálya előnyeit.

Na persze az „élvezhette” szó túlzás, hiszen a Patriots és a Falcons is szenvedett.

A „hazafiakat” a csoportrivális, az a New York Jets oktatta, amely az alapszakaszban 45-3-as vereséget szenvedett a Gillette Staionban. Tom Brady, a Patriots sztárirányítója október 17. után először adta el a labát, mindjárt a meccs elején, később ugyan két touchdown-passzt összehozott (ebben a tekintetben 30-nál jár a rájátszásban, ezzel ötödik az örökrangsorban), de sem ő, sem az általa vezérelt, a ligában legponterősebb támadóegység nem tudta megismételni a korábban látott nagyszerű teljesítményét.

A New York Jets zsinórban másodszor jutott el a döntőig az Amerikai főcsoportban (AFC), és Pittsburgh Steelers vendégeként harcolhatja ki a Super Bowlba-részvételt.

A Nemzeti főcsoport (NFC) legjobbja, az Atlanta Falcons is búcsúzott, miután sima meccsen kikapott a vendég Green Bay Packerstől, amelynek irányítója Aaron Rodgers három TD-passzal rukkolt elő, ráadásul a labdára is nagyon vigyázott. A „sajtfejűek” a történelmi riválisuk, a Chicago Bears vendégei lesznek a vasárnapi főcsoport-fináléban.

A „medvék” simán győzték le a rájátszásba negatív mérleggel bejutó, az első körben ugyanakkor a bajnok New Orleans Saints búcsúztató vendég Seattle Seahawkskot. (Itt jegyezzük meg, hogy a másik tavalyi nagydöntős, az Indianapolis Colts ugyancsak az első fordulóban búcsúzott idén a rájátszástól – Peyton Manning együttesét is a Jets páholta el.) A Bears legjobbja a playoffban első mérkőzését játszó Jay Cutler irányító volt, aki két TD-passz mellett kétszer maga vitte a labdát az ellenfél célterületére.

NFL, rájátszás, főcsoport-elődöntők
Amerikai főcsoport (AFC):
New England Patriots (1.)-New York Jets (6.) 21-28
Pittsburgh Steelers (2.)-Baltimore Ravens (5.) 31-24

Nemzeti főcsoport (NFC):
Atlanta Falcons (1.)-Green Bay Packers (6.) 21-48
Chicago Bears (2.)-Seattle Seahawks (4.) 35-24

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik