Élet-Stílus

Mourinho örülne, ha Van Nistelrooy visszatérne

A Real Madridnál örülnének, ha a csapat volt labdarúgója, Ruud van Nistelrooy visszatérne a klubhoz - mondta José Mourinho, a királyi gárda vezetőedzője.

A volt holland válogatott támadó tavaly januárban igazolt a Hamburger SV-hoz, miután három és fél szezon alatt, 68 mérkőzésen 46 gólt szerzett a madridi sztáregyüttes színeiben. A német gárdánál az idény végén jár le a szerződése.

A Real a januári átigazolási időszakban mindenképpen szeretne egy csatárt szerződtetni a sérült argentin Gonzalo Higuaín helyére, rá ugyanis körülbelül négy hónapig nem számíthat.
“Sok név felmerült a probléma megoldására. – mondta Mourinho. – Ha a végén Ruud lesz az, akit megszerzünk, akkor nagyon boldog leszek. Jól ismerem őt.”

A 34 éves Van Nistelrooy szombaton győztes gólt szerzett a Schalke elleni bajnokin, majd amikor esetleges átigazolásáról kérdezték, azt felelte, hogy a következő lépését jól meg kell gondolnia.
“Nem könnyű a helyzet, hiszen nem akármilyen klub érdeklődik irántam. Remélem, hogy hamarosan tisztázódnak a dolgok. A társaimat nem akarom cserben hagyni, de a Realért talán meggondolnám magam.” – fogalmazott.

A hamburgi illetékesek szerint hivatalos ajánlat még nem érkezett a csatárért, aki eddigi 26 Bundesliga-fellépésén 11 gólt szerzett. A héten a spanyol sajtóban több név is felmerült Higuaín pótlásával kapcsolatban, többek között Szalai Ádámé, a Mainz magyar válogatott csatáráé is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik