Élet-Stílus

Kézi-vb: edzés és pihenés vasárnap

Pihenéssel, délután pedig edzéssel és taktikai megbeszéléssel, valamint videózással tölti a férfi kézilabda-válogatott a szabad vasárnapját a svédországi olimpiai kvalifikációs vb-n.

A csapat egy kemény, izgalmas mérkőzésen van túl, és több játékosból is sokat kivett a norvégok elleni 26-23-as szombati siker.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány és stábja a vasárnap délelőttöt videózással töltötte, a tudnivalókat pedig majd a 13 órakor kezdődő tréning után osztják meg a játékosokkal.
A csoportban egyedül az olimpiai ezüstérmes, és a nyitónapon a magyarokat 32-26-ra legyőző Izland százszázalékos, míg a következő ellenfél, a brazil együttes még nem szerzett pontot: előbb az osztrákoktól, majd az izlandiaktól szenvedett sima vereséget.

A hatos küzdelmei eddig egy váratlan eredményt hoztak: a japánok legyőzték az osztrákokat, így aztán a magyarok számára nem is a csütörtöki, hanem a távol-keletiek elleni keddi meccs lett fontosabb. Persze addig még hétfőn le kell győzni a brazilokat.

Mocsai Lajos vasárnap délig még nem döntött arról, hogy mikor kívánja “előhúzni a cilinderből” a tervezett cseréjét, Perez Carlost. A 39 éves átlövő Veszprémben készül, bőröndje összecsomagolva, és szükség esetén az első repülőgéppel útra kel.

A kubai születésű játékos a klubja és a szövetség közötti megállapodás értelmében három meccsen játszhat a vb-n, és az eddigi eredmények alapján (tekintettel arra, hogy nagy valószínűség szerint nem lesz ki-ki meccs az osztrákok elleni csütörtöki összecsapás) elegendő lenne a középdöntőre hívni.
Mocsai egyelőre csak annyit közölt, hogy amint hívják Perezt, azt a közvélemény is időben megtudja, de nem akar kapkodni a döntéssel.

A magyar együttes – ha nem borul a papírforma – az izlandiak elleni vereséget és a norvégok elleni győzelmet viszi magával a középdöntőbe, ahol várhatóan a címvédő, olimpiai bajnok franciák, valamint a szintén a világ közvetlen élmezőnyéhez tartozó spanyolok és németek várnak rá. Amikor ezekre a meccsekre sor kerül (jövő szombattól), akkor Perez minden bizonnyal már a helyszínen lesz, és vár a bevetésre.

A célkitűzés a legjobb hét közé jutás, ehhez viszont a középdöntős csoportban a legjobb négy között kell zárni, vagyis két riválist meg kell előzni. A norvégokat már sikerült “elkapni”, de a francia-spanyol-német trióból is legalább egyet le kellene győzni, és akkor jöhet még a helyosztó.

A vb-ről az aranyérmes kijut a 2012-es londoni olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig jogot nyernek arra, hogy 2012 áprilisában egy kvalifikációs tornán kiharcolják az ötkarikás részvételt. Azok az európai csapatok, amelyek a mostani vb-n nem végeznek az elitben, azok az egy év múlva esedékes szerbiai kontinensviadalon javíthatnak.

A B csoport állása a 2. forduló után:
1. Izland 4 pont, 2. Ausztria 2 (64-57), 3. Norvégia 2 (58-55), 4. Japán 2 (62-65), 5. Magyarország 2 (52-55), 6. Brazília 0

A további program (Linköping)
Hétfő: Magyarország-Brazília 17:00, Norvégia-Ausztria 19:10, Izland-Japán 21:30
Kedd: Japán-Magyarország 17:00, Norvégia-Brazília 19:10, Ausztria-Izland 21:30
Csütörtök: Brazília-Japán 17:00, Izland-Norvégia 19:10, Ausztria-Magyarország 21:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik