Élet-Stílus

Egerben elmaradt a Honvéd-hőstett

Az Eger otthon tartotta mindhárom pontot a Honvéd ellenében a Vodafone férfi vízilabda-bajnokság 12. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A Magyar Kupa novemberi, fővárosi döntőjében, a Szőnyi úton a Honvéd legyőzte az Egert, így a mostani ob I-es összecsapáson értelemszerűen visszavágóra készült a hevesi alakulat, amely vendégéhez hasonlatosan igen jó eséllyel pályázik rá, hogy résztvevője legyen a legjobb négy együttes bajnoki alapszakaszt követő rájátszásának.

A Bitskey uszodában a fővárosi alakulat kezdett jobban Szivós Márton büntetőből volt eredményes, majd ugyanő távoli bombalövéssel is betalált, de az egriek tartották a lépést az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor pazar góljával (2-2). A második negyedet a kölcsönösen nagy igyekezet és a rengeteg pocsék megoldás jellemezte, üdítő kivételt jelentett az ifjú Bátori Bence pontos, majd Gór-Nagy Miklós szerencsés lökete, minél fogva a Honvéd vonulhatott előnnyel a nagyszünetre (2-4).

A harmadik nyolc perc bevezetőjeként a háromszoros olimpia bajnok Biros Péter ötméteresből vette be a kétszeres ötkarikás aranyérmes és amúgy pazarul védő Gergely István kapuját, később ugyanő emberelőnyből helyezte a labdát a hálóba, s egyenlített a fórjait elfecsérlő Honvéddal szemben (4-4). Mátyás Zoltán “surranó” lövését Szécsi Zoltán, az egriek háromszoros olimpiai bajnok kapusa nem tudta hárítani a befejező játékrész elején, a kanadai Kevin Graham azonban egalizált, majd a megúszó Biros parádés ejtéssel segítette hozzá csapatát – a meccs folyamán először – vezetéshez (6-5), s amint az kiderült, egyszersmind a győzelemhez is.

Bár volt rá esélye, végül is a Honvédnak nem sikerült véget vetnie az ob I egyetlen veretlen csapata hibátlan menetelésének, alapvetően azért, mert az Eger védekezése a mérkőzés második felében csaknem tökéletesen működött.

Vízilabda-liga, 12. forduló:
ZF-Eger – Groupama-Honvéd 6-5
(2-2, 0-2, 2-0, 2-1)
Gól: Biros 3, Hosnyánszky, Kis, Graham 1-1, illetve Szivós 2, Bátori, Gór-Nagy, Mátyás 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik