Élet-Stílus

A Vasas bejutott a teremfoci döntőjébe

A Diósgyőr után második csapatként a Vasas jutott be a teremlabdarúgó-bajnokság debreceni nagydöntőjébe, miután szombaton megnyerte a sorozat második, szegedi selejtezőtornáját.

Az újszegedi sportcsarnokban telt ház, közel 3000 ember előtt rendezték meg a második selejtezőt, amelyen 2×12 perces mérkőzéseken a biztos nagydöntőt érő első, valamint a továbbjutási reményekre jogosító második helyért küzdöttek szombaton a csapatok.

Az A csoportból a hibátlan mérleggel záró Vasas került a fináléba, a B jelűből pedig a körbeverések után a jobb gólkülönbséggel rendelkező Szolnok. A Ferencváros 1-0-ra verte a hazaiakat, ugyanakkor ezután 2-1-es előnyről 3-2-re kikapott a Kecskeméttől.

A fináléban aztán egy nem túl izgalmas találkozón a Vasas büntetőkkel győzte le a Szolnokot, ezzel kiharcolta a részvételt a január utolsó napján esedékes nagydöntőbe.

A következő, egyben utolsó selejtezőre jövő vasárnap Szombathelyen kerül sor. A győztesek – kiegészülve a három selejtezőtorna két legjobb másodikjával – a házigazda jogán már döntős Debrecennel csapnak össze január 30-án a Főnix Csarnokban. A végső győztes ötmillió forinttal lesz gazdagabb. A terembajnokság összdíjazása 19 millió forint.

Szegeden fennakadást okozott, hogy a csarnokba több, állítása szerint érvényes jeggyel rendelkező FTC-szurkoló nem tudott bejutni a telt ház miatt, ezért a bejárat előtt tumultus alakult ki. Az MLSZ információi szerint végül aztán senki sem maradt kint.

A szövetség hivatalos honlapja szombaton este azt közölte: amennyiben mégis voltak olyan szurkolók, akik érvényes, kezeletlen és eredeti jeggyel rendelkeztek, ennek ellenére nem sikerült bejutniuk, őket a rendezők és az MLSZ teljes körűen kárpótolja.

Terembajnokság, selejtező, Szeged
A csoport:
KITE-Szeged – Vasas 1-4
Vasas–Lombard Pápa 4-3
KITE-Szeged – Lombard Pápa 2-7 (0-4)

Végeredmény: 1. Vasas 6 pont, 2. Pápa 3, 2. Szeged 0

B csoport:
KTE-Ereco – Szolnoki MÁV 1-3
Ferencváros-Szolnok 1-0
Ferencváros – KTE-Ereco 2-3

Végeredmény: 1. Szolnok 3 (3-2) pont, 2. FTC 3 (3-3), 3. KTE 3 (4-5)

Döntő:
Vasas-Szolnok 1-1, büntetőkkel: 4-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik