Élet-Stílus

Melegrekordot hozhat a téli tavasz

A közelgő hidegfront előtt még élvezhetjük a tavaszias időt.

Szombaton, a korai órákban többnyire erősen felhős lesz felettünk az ég. Ezért eleinte a keleti megyékben lehet kisebb eső, de később ott is megszűnik a csapadék. Viszont több helyen alakulnak ki ködfoltok. Míg a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, és az ország nagyobb részén fagymentes reggelre ébredünk.

A nap folyamán, változóan borús időnk lesz és néhány órára előbújik a nap is, csak északkeleten marad meg a sok felhő. Így, elszórtan fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor. Emellett, az északnyugati szelet a Kisalföldön és az ország középső sávjában olykor viharos lökések kísérik, máshol gyenge vagy mérsékelt légmozgás várható.

Az évszakhoz képest több fokkal enyhébb lesz az időjárás. A hőmérséklet csúcsértéke általában 8 és 13 fok között alakul, de északkeleten néhány fokkal hűvösebb, délnyugaton, nyugaton néhány fokkal melegebb is lehet. Ez azt jelenti, hogy rekordközeli értékekre számíthatunk. Ugyanis a január 15.-e csúcstartója 1993 óta Somogyszob, ahol 13,6 fokig melegedett a levegő. A hideg tél csak a jövő hét második felében tér vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik