Élet-Stílus

Hova utazzunk 2011-ben?

A Lonely Planet útikalauz szerint az abszolút kedvenc még mindig New York lesz.

A mérvadó útikalauz szerint 2011 a jól bevált, népszerű és a teljesen ismeretlen úti célok éve lesz. Nem csoda, hogy frissen kiadott toplistájukra olyan országok és városok is felfértek, amikről eddig nem sűrűn hallottunk. Az országok közül, a Lonely Planet stábja például Albániát jelölte meg: még akkor is, ha az ország mindez idáig alig-alig kapott figyelmet.

A városok közül természetesen továbbra is New York maradt az első számú célpont, ám a metropolisz mögötti sorrend már jócskán megváltozott. A marokkói Tanger, az izraeliTel Aviv, Wellington és Valencia is az ajánlott úti célok között van, sőt a top 10-es listára perui, új-delhi-i és thaiföldi városok is felfértek.

A Lonely Planet utalt arra, hogy a turisták azzal járnak igazán jól, ha a gazdasági válság által sújtott területekre utaznak: már csak azért is, mert a felejthetetlen élményekhez, a szálláshoz és sok egyéb máshoz olcsóbban juthatnak hozzá. Tavaly az útikalauz szerint Görögország és Izland volt az ideális célpont, idén Dublint ajánlják.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az útikalauz teljes listáját megnézhetik itt (lonelyplanet.com) – angol

Ajánlott videó

Olvasói sztorik