Élet-Stílus

Alulmaradt a Sopron az Euroligában

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán kikapott a bombaerős orosz Jekatyerinburgtól a női kosárlabda Euroliga utolsó előtti fordulójában.

A B csoportban a négy sikerrel és ugyanennyi vereséggel harmadik soproniak nem túl vérmes reményekkel szálltak szembe a 7/1-es mérleggel második Jekatyerinburggal.

A 2003-ban Euroliga-győztes, tavaly pedig bronzérmes orosz elitalakulat – amely novemberben 80-61-re nyert odahaza a magyarok ellen – azonban eleinte nem szolgált rá félelmetes hírnevére, ugyanis bő négy perc alatt csupán két pontig jutott.

A múlt héten eligazolt, világbajnok amerikai Angel McCoughtry helyére érkezett Marissa Coleman, továbbá a Vasastól visszatért Eördögh Edit is remekül védekezett, ám a szoros nyitó negyedet követően fokozatosan elléptek az uráliak, akiknél Szveta Abroszimova az első félidőben 14 pontig jutott (32-41).

A térfélcsere után csakhamar eldőlt a meccs, a Sopronban csak Holt jeleskedett, így a sztárokkal teletűzdelt ellenfél a 26. percben már 20 ponttal meglépett (37-57). A 26-12-re elvesztett harmadik szakasz után már nem maradt nyitott kérdés, a sokkal jobb erőkből álló „Jeka” könnyedén szerezte meg újabb sikerét. A 4/5-ös mutatóval álló soproniak egy hét múlva a horvát Gospic vendégeként zárják a csoportküzdelmeket.

„A Jekatyerinburg jobb nálunk, így ideig-óráig tudtunk csak érvényesülni. Az oroszok jól használták a sebességüket és a magasságukat, felőröltek minket, ezért közel sem tudtunk kerülni hozzájuk. Végig ugyanazon a színvonalon játszottak, de hát ez egy más kategória. Ma is sok értéket láttam a csapatban, az újonnan érkezett Coleman és Eördögh tovább színesíti a repertoárunkat. Az Euroliga-playoffra és a bajnoki rájátszásra remélhetőleg összeáll egy ütőképes Sopron” – mondta Székely Norbert vezetőedző.

Női Euroliga, 9. forduló, B csoport:
MKB-Euroleasing Sopron – Jekatyerinburg (orosz) 68-87
A magyar csapat legjobb dobói: Holt 23, Krivacsevics 10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik