Élet-Stílus

A Marca olvasói szerint igazságtalan Messi sikere

A legnépszerűbb spanyol sportnapilap, a Marca internetes szavazóinak kétharmada szerint igazságtalanság, hogy a FIFA-Aranylabdát - két spanyolt, Andrés Iniestát és Xavit megelőzve - az amúgy a szintén a Barcelonában futballozó argentin Lionel Messi nyerte el.

A lap olvasóinak feltett kérdésre – derült ki a több mint 92 ezer válasz keddi összegzéséből – több mint 68 százalék (csaknem 63 ezer klikkelő) felelt igennel, s csak kevesebb mint 32 százalék értett egyet a dél-amerikai labdarúgó első helyével.

A madridi Marca a voksmérleg közzététele mellett külön írást is szentelt a hétfő esti, zürichi díjátadó ünnepségnek, nyomatékosítva egyfelől, hogy Messi kétségtelenül a világ egyik legjobb játékosa.

Másfelől azonban azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy a 2010-es Aranylabdát megítélése szerint az argentinnál ezúttal jobban megérdemelte volna a világbajnok spanyol válogatottat irányító Xavi vagy Iniesta.

Amellett vezető helyen hozta a spanyol lap az előzetesen éppenséggel a vb-aranyat érő gól szerzőjének, Iniestának a végső sikerét “megjósoló” olasz La Gazzetta dello Sport címoldalas véleményét a FIFA-szavazás végeredményéről: “Messi? Nooo!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik