Élet-Stílus

Aguilera meztelen?

Christina Aguilera és Cher is csaknem meztelen a Burlesque című musicalben, amiért kizárólag a tervezőt, Michael Kaplant okolhatjuk. Vagy éppen hálálkodhatunk neki.

A vadonatúj filmjében Christina Aguilera egy revü-táncosként a testét és a hangját is beveti, hogy felvillanyozza a nézőket. Kolléganője, a színész-énekes Cher egy éjszakai bár tulajdonosaként teszi szinte ugyanezt. S ami még rátesz egy lapáttal, az Michael Kaplan, aki ezúttal is megpróbálta bebizonyítani, egy zenés filmnek tervezett ruháival akár évekre meghatározhatja a divat világát.

Először a ’80-as években sikerült neki a Flashdance című alkotással, de a 2001-ben forgatott háborús drámában, a Pearl Harbor-ban is ő felelt a korhű viseletekért. A Burlesque-ben a tervező a ’20-as évek stílusát – amikor az erotikus tánc, mint műfaj megjelent az amerikai piacon – ötvözi a saját táncos ruháinak stílusával. Kaplan ugyanis arról nevezetes, hogy ruhái egyszerre csillogóak, mesések, miközben páratlan szabadságot biztosítanak a viselőjének, ami egy táncos szempontjából nem elhanyagolható szempont.

Aguilera legforróbb színpadi jelmeze egy body, több ezer Swarowski-kristállyal kirakva. S mindez az énekesnő bőrének színében. „Olyan, mintha meztelen lenne” – mondta ezzel kapcsolatban Kaplan, majd arról is mesélt, az énekesnő nyitott volt minden ötletére. „Egyszerűen mindenre nyitott. Úgyhogy csodálatos volt vele dolgozni” – magyarázta.

AJÁNLOTT LINKEK: A film hivatalos honlapja (www.burlesquethemovie.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik