Élet-Stílus

Talma nem adja fel, a Superbike is érdekli

Talmácsi Gábor még nem tett le arról, hogy az idén is a vb-sorozatban folytassa a pályafutását, de adott esetben a Superbike-ban is szerepelne.

„Miután a csapatom, amellyel novemberben leszerződtem, bejelentette, hogy a főszponzor kihátrálása miatt nem tudja vállalni az indulást az idei vb-n, egyből elkezdtük dolgozni a megoldáson. Több csapattól is érkezett megkeresés, de egyelőre még nem született megállapodás. Mindenesetre az egyeztetések folynak és kapcsolatban állok a Dornával, a világbajnoki sorozat hivatalos szervezőjével és az IRTA-val, a csapatok és versenyzők képviseleti szervezetével is” – mondta a távirati irodának Talmácsi Gábor.

A tavaly a Moto2-ben hatodik helyen végzett magyar motoros – aki 2007-ben világbajnok volt a 125-ösök között, és szerepelt a MotoGP-ben is – a Moto2-es istállók mellett a Superbike-sorozat élcsapataival is tárgyalásokat folytat.

„A jelenlegi helyzetben mindenre nyitott vagyok. Bár a gyorsaságimotoros-sorozatban terveztem a folytatást, nem zárkózom el attól, hogy kipróbáljam magam a superbike-ban is, ahol több GP-versenyző is indult korábban és indul idén is. Jövő héten tesztelni fogok egy Kawasaki ZX10-es superbike versenymotort a kedvenc pályámon, Malajziában.

– Mindenképpen versenyképes csapathoz szeretnék szerződni és elől csatázni, hiszen minden pilóta, minden versenyen a győzelemért hajt. 2007-ben a vb-címmel magasra tettem a lécet. Emellett kétszer zártam dobogósként a világbajnokságot, legutóbb pedig hatodik lettem, amit szintén egy nagyon jó eredménynek tartok. A tavalyi év tele volt nehézséggel, ennek ellenére 34-en mögöttem végeztek” – fogalmazott Talmácsi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik