Élet-Stílus

Davigyenko lemosta a pályáról Nadalt

A címvédő Nyikolaj Davigyenko simán legyőzte a világelső Rafael Nadalt a dohai tenisztorna elődöntőjében.

Az egész héten betegeskedő, influenzával küszködő Rafael Nadal nem tudott visszavágni Nyikolaj Davigyenkónak a tavalyi döntőben elszenvedett vereségéért. A világelső spanyol ugyan brékelőnybe került – ezzel 2:1-re vezetett -, az orosz ellenfele azonban rögvest visszavette az elveszített adogatójátékát, majd 3:3 után nyolc játékot nyert zsinórban.

Ami azt jelenti, hogy Davigyenko 6:3-mal behúzta a nyitó játszmát, a folytatásban pedig már 5:0-ra vezetett, amikor Nadal két megnyert gém erejéig összekapta magát. A vereséget azonban nem tudta megúszni – így elmarad az álomdöntő.

A korábbi kétszeres bajnok svájci Roger Federer nagy riválisával ellentétben vette az újabb akadályt, két játszmában nyert a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen. „Egész héten jól ment a játék, ezért biztos vagyok abban, hogy jó lesz a döntő. Kétszer már eljutottam a fináléig itt, úgyhogy van némi tapasztalatom” – mondta a 16-szoros Gran Slam-győztes svájci klasszis, aki az örökmérleget tekintve 14-2-re vezet a döntőbeli ellenfele ellen.

Doha, férfi torna, elődöntő:
Davigyenko (orosz, 4.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:3, 6:2
Federer (svájci, 2.)-Tsonga (francia, 3.) 6:3, 7:6 (7-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik