Élet-Stílus

Verebes beadta a felmondását

A Mikroszkóp Színpad humoristáit derült égből villámcsapásként érte a hír: Verebes István, aki egy éve vette át a színház vezetését, beadta felmondását - írja a Blikk.

Verebes István egy évvel ezelőtt vette át az igazgatói széket Sas Józseftől. Teljesen új stílust akart megteremteni, úgynevezett bulvárhumort, ám erre nem igazán voltak vevők az emberek, egyre több hely maradt üresen a nézőtéren. Pedig korábban, Sas József regnálása alatt rendszeresen táblás házakkal mentek az előadások – írja a Blikk

A lap úgy tudja: a hír egyelőre a folyosókon terjed, mert a Mikroszkóp dolgozóival hivatalosan még nem közölték a tényeket.

Selmeczi Tibor egykori megbízott igazgató elmondta: nehéz bármit is mondani erről, mert ez egy elég kellemetlen pillanat a magyar kabaré történelmében, mert így gyakorlatilag megszűnik az egyetlen kabarészínház. “Nyilvánvaló, hogy nem fogjuk feladni, valamit csinálni fogunk. Nem lehet, hogy ennyi ember éhen haljon! Van annyi felelősség egymás iránt, hogy kimegyünk az utcára, mint a vásári komédiások, azért, hogy tudjunk kiflit venni a gyerekeknek” – mondta el Selmeczi, aki szerint az is előfordulhat, hogy több évtizedes pályafutásokat kell a színházban hagyniuk a színészeknek. “Persze sok mindenben igaza van Verebesnek, rövid pórázon nagyon szegényen kellett léteznie a színháznak. Ennyi pénzből nem tudta megvalósítani, amit szeretett volna. Mi már lejjebb adtuk az igényünket, elég nekünk az is, ha hagynak bennünket játszani” – tette hozzá.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a lapnak elmondta, nem tudja, mi lesz a színház sorsa. “Verebes István többször is felkeresett, mielőtt így döntött volna. Felmondását elfogadtuk. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, ő mindent megtett, de nem sikerült a terveit megvalósítania. Ezt az évadot még végigcsinálja, utána kiírunk egy használatba vételi pályázatot” – mondta a lapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik