Élet-Stílus

Jön az enyhülés

Egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, a Dunántúlon akár 5 fok is lehet, több helyen a nap is kisüthet. Északon előfordulhat azért hószállingózás és ónos eső is.

Az ország nagy részén többnyire erősen felhős lesz az ég, de lesznek helyek, ahol rövid időre a nap is kisüt. Északon hószállingózás, kisebb havazás, estefelé itt-ott akár gyenge ónos eső is előfordulhat. A déli, délkeleti szél napközben már a Dunántúl nagy részén megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3, +2 fok között várható, de a Dunántúlon helyenként már +5 fok körül valószínű. Késő este is hasonló hőmérsékletre van kilátás, keleten, északkeleten várható továbbra is fagy – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A következő napokban északon, északkeleten borult, párás, tartósan ködös idő várható, több helyen esővel, záporral, pénteken eleinte havas esővel havazással. Másutt ugyanakkor a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható, csapadék nem valószínű, majd az időszak legvégén nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé kell esőre, záporra számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik